Consilierea psihologica

Consilierea psihologică este o formă de intervenție psihologică. Se adresează persoanelor sănătoase aflate într-o situație de impas cu privire la rezolvarea unor situații de criza, sociale, profesionale sau familiale. Consilierul îl ajută pe client să controleze o situație de criza și îl asistă în găsirea unei soluții la problema cu care se confruntă.

Consilierul este un psiholog specializat în consiliere. Aceta intervine cu mijloace specifice psihologice, în scopul de a optimiza, stimula autocunoașterea și dezvoltarea personală, a preveni anumite probleme emoționale, cognitive și de comportament.

În cazul dependențelor se discută despre problema dependenței, despre posibilele cauze, evoluția ei, dar mai ales despre modalitățile de tratament ale dependenței.

În cadrul Așezământului Nazaret terapia individuală complementează terapia de grup și are loc cu o frecvență adaptată nevoilor pacienților, împreună cu psiho-terapeuții centrului, într-un climat de încredere reciprocă și confidențialitate.

Credem că oamenii se pot lăsa de băutură (alcoolică), de droguri sau de jocuri de noroc dacă vor/doresc să primească ajutorul potrivit şi dacă se angajează cu toată fiinţa şi efortul lor să se elibereze din obişnuinţele dependenţei.

Credem că fiecare dependent are şanse de recuperare, că poate spera la o viaţă mai frumoasă.

Credem în familii reunite şi puternice, în care dragostea, comunicarea şi buna relaţionare au risipit mânia şi neiubirea, certurile şi disperarea.

Credem în liniştea şi bucuria de după furtună. Pentru că pe toate acestea le-am văzut şi le mai vedem şi acum la cei care şi-au învins dependenţa, la cei care şi-au recuperat fiinţa şi familiile.

Dacă şi tu crezi în recuperarea din dependenţă şi dacă încă mai visezi la un pic de cer senin şi de căldură în inima şi-n viaţa ta atunci vino să vorbim despre cum facem să le poţi avea.