Părintele Necula, mesaj pentru marșul împotriva avortului: ”Nu trăim ca să murim, trăim ca să înviem”
Părintele Constantin Necula a transmis un mesaj video prin care se popularizează Marșul pentru Viață, ce va fi organizat sâmbătă, 26 martie. ”Importantă nu pare a fi viața pentru cei care-și trăiesc viețile, dar pentru cei care-și asumă viața cu adevărat ei știu că dincolo de ea este începutul vieții adevărate. În fond, noi nu trăim ca să murim, trăim ca să înviem și atunci în contextul în care înviem, toate lucrurile pe care le facem trebuie să aibă o valoare.
E important să învățăm să trăim între valori, să le cultivăm, iar principala valoare rămâne viața. Sigur, nu putem să obligăm pe nimeni să înțeleagă întotdeauna cum gândește un creștin sau cum gândește Dumnezeu situația vieții, dar e bine din când că de numele de viață e legat până la sfârșitul veacurilor de Christos și atunci când e legat de Christos acest termen înseamnă și conținut de Christos. Cu alte cuvinte, țineți de viață, pentru că atunci țineți și de Christos”, spune părintele Necula în mesaj, răspunzând la întrebarea ”ce este viața?”.
Evenimentul va începe la ora 13:00, având ca punct de pornire Catedrala mitropolitană “Sfânta Treime” din Sibiu şi va continua pe câteva străzi din centrul oraşului.
Un mesaj cu adevărat emoționant l-a trimis un sibian cu picioarele amputate. ”Viața ca să ajungem tot acolo, noi ne-o facem. Are urcușuri, are coborâșuri… Vedeți cum arăt? Eu am gândit că nu voi merge niciodată, și totuși, Dumnezeu cu mâna lui m-a pus pe picioare”. Iar un copil a fost destul de concret: ”Iubesc viața, îmi place să mă joc!”
Organizatorii evenimentului spun că prin acest eveniment se doreşte sensibilizarea societăţii civile asupra mai multor aspecte:
- existența, unicitatea, demnitatea și valoarea fiecărui om începând din momentul conceperii;
- situațiile defavorabile, precum sarcina nedorită, statutul marital, situația economică etc pot aduce femeiaîntr-o criză de sarcină;
- răspunsul la această criză nu este întreruperea de sarcină, ci sprijinirea mamei, înainte și după naștere, de către tatăl copilului, familie, prieteni, culte, societatea civilă, stat;
- persoanele care au trecut prin experienţa întreruperii de sarcină şi care regretă acest lucru, au nevoie continuă de sprijin şi susţinere;
- necesitatea înfiinţării de centre de sprijin pentru femeile însărcinate, cu scopul consilierii şi sprijinirii mamelor aflate în criză de sarcină.
- Evenimentul este organizat de Asociaţia Studenţi pentru Viaţă, Organizaţia Tinerilor din Sibiu (OTS), Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi Români – Sibiu (ASCOR), Asociaţia Părinţi pentru Viitor şi Departamentul pentru tineret al Arhiepiscopiei Sibiului.
Marşul pentru viaţă are loc, în această zi, în peste 100 de oraşe din România şi Republica Moldova.
Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!